Каква услуга търсите?

Харесва ли ви тази къща? Вижте нашия нов проект за планински вили!
В момента изграждаме комплекса Вили Сънсет! Вижте го ...
С нас можете да построите къщата или вилата, за която мечтаете!
Начало Озеленяване Зелени покриви и тераси

Зелени покриви и тераси

Озеленяване на покриви, тераси, гаражи и подземни гаражи

Особено популярни напоследък стават зелените покриви. Те се предвиждат там, където няма достатъчно свободни пространства, за да се изградят зелени площи на земното ниво.

Зелените покриви могат да бъдат както покриви на сгради, така и покриви на подземни паркинги и гаражи.

Задължително условие при тяхното изграждане е, конструкцията на съответния покрив да е изчислена за изграждане на зелена площ върху него.

Освен почвения или инертния субстрат, който се насипва върху покрива, конструкцията трябва да е съобразена и с растителността, която в течение на времето се развива върху покрива и увеличава масата и обема си.

При конструирането на зелените покриви трябва да се предвиди надеждна хидро-изолация, която да е устойчива на механичното въздействие на кореновата система на растенията, както и на химичното въздействие на различните торове, хербициди, инсектициди и други химични препарати, които се използват при поддръжката на зелените площи.

Зелените покриви могат да имат само декоративна и екологична функция, но в същото време могат и да бъдат натоварени с движение и престой на хора и животни върху тях.

Това трябва да бъде предварително известно, за да може конструкцията и изолационните слоеве на плочата на покрива да се предвидят с подходяща дебелина, армировка и устойчивост на износване.

У нас зелените покриви все още не са достатъчно популярни или най-често се изпълняват като бетонови площадки, върху които се аранжират кашпи и клоцове с растения. Ние, обаче знаем всичко за истинските зелени покриви – така, както трябва да бъдат изградени и както трябва да изглеждат дори и години след като са завършени.

Ние знаем как се проектират, изпълняват и поддържат истинските зелени покриви, така че техният облик и устойчивост да се запазят години наред след като са изградени.
Озеленяване

Поддръжка и ремонт на външни дървени настилки

Поддръжка и ремонт на настилки от сибирски бор, тиково дърво и др.
Ремонтът и текущата поддръжка на външните дървени настилки е необходимост, която поддържа настилките здрави и в добро естетическо и функционално състояние. Този вид услуги се радват на голям интерес от страна на клиентите през последните години, а ние натрупахме значителен опит в реализацията на подобни ремонти. Ремонтът и поддръжката на настилките от сибирски бор, тиково дърво, лиственица, акация и други видове дървен материал най-общо казано включват следните основни дейности: • измиване на… Вижте още 

Запитване за оферта

Озеленяване

Допълнителни проекти - поливни системи

Изготвяне на проекти за поливни системи
Създаването на красив двор и градина изисква много усилия, ентусиазъм и средства. Редовното поливане и грижа за растенията са особено важни, за да се запазят декоративните им качества и добро здравословно състояние. Ние знаем, че поливането на растенията с маркуч не е нито най-приятното, нито най-доброто решение. В този случай поливните системи са подходящи за всяка една зелена външна площ, която искате да запазите в добро състояние години наред. Проектът за поливна система е пряко свързан с… Вижте още 

Запитване за оферта

Озеленяване

Външно осветление

Външното осветление може да бъде доста разнообразно – алейно, парково, улично, фасадно, площадково, площадно и др. осветление с високи, ниски или насочени осветителни тела – лампи, фенери, прожектори, вградени в настилката лунички, фасадно осветление под различна форма и други. С проектирането на външното осветление и монтажа на външните осветителни тела се цели на първо време създаване на безопасна среда през тъмните часове на денонощието, а от друга – създаване на красиви нощни обеми и форми за… Вижте още 

Запитване за оферта

Озеленяване

Моделиране на ландшафта

Моделиране на ландшафта, промяна на естествения релеф, теренни пластики
Моделирането на ландшафта често се налага поради редица причини. То най-често се прави с цел подобряване на естетическите характеристики на мястото, улесняване на достъпа, подчертаване на терена или поради необходимост от по-пълноценно използване на свободните площи. Моделирането на терена включва изкопни и насипи дейности, изграждане на алеи, рампи, стълби, площадки, тераси, изграждане на откоси, подпорни стени, изкуствени хълмове или оформяне на изкуствени вдлъбнатини в терена и други. За да се… Вижте още 

Запитване за оферта

Озеленяване

Реконструкция на зелени площи

Реконструкция на съществуващи зелени площи
В много части от съвременната градска среда или частни дворове растителността е загубила своя облик и добър естетически вид поради редица причини. На места растителността е твърде избуяла – с много самонастанили се дървесни и храстови видове или дърветата и храстите са загубили добрата си форма, а тревата - своите декоративните си качества. Друга част от първоначално проектираната и засадена растителност е загинала поради старост, болести и вредители, замърсяване на средата и други причини.… Вижте още 

Запитване за оферта